Vegan-Vejetaryen Belgesine sahip olmak için belgelendirme talebinde bulunan üreticinin ürünü veya ürünleri, içerikleri, üretim süreçleri, hayvan testleri, paylaşılan makineler ve çapraz bulaşma şansı ile ilgili birçok teste ve denetlemeye girer.
Tarafsız, bağımsız ve akredite kuruluşun yapacağı bu test ve dentlemeler neticesinde ürün, vejetaryen kriterlerine sahip ise sadece vejetaryen belgesi alabilir. Ancak ürün tam vegan kriterlerinide karşılıyorsa vegn belgesine sahip olabilir. Her iki belge söz konusu ise vegan vejetaryen belgesi olarak geçerli olacaktır.
Söz konusu ürün veya ürünler içerik ve üretim olarak hangisine uygunsa o şekilde belgelenirler. Vegan belgesi kriterleri, vejetaryen belgesi kriterlerine göre farklı standartlara sahiptir.
Vegan belgelendirme sürecinde, belgelendirmek istediğiniz ürünlerin ve bileşenlerinin ayrıntılı bir listesinin yanı sıra üretim tesisi, üretim süreci, temizleme protokolleri ve herhangi bir ekipmanı veya üretim hattını denetime açmanız gerekebilir.
Vegan ve vejetaryenlik arasındaki farkları daha net anlayabilmeniz için ilgili makalemize göz atabilirsiniz.
Vegan vejetaryen belgelendirme konusunda aklınıza takılan her türlü soru ve sorun için bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Hemen Başvur