Vegan Restoranlar Yükselişe Geçecek

Vegan Restoranlar Yükselişe Geçecek

Son yıllarda artan talep doğrultusunda, üreticiler ve restoranlar et içermeyen yiyeceklerin perakende satışlarına ve vejetaryen pazarının büyümesine ayak uydurmak zorunda kalınca, bunun bir sonucu olarak gıda paketlerinde vejetaryen ve vegan sembolleri artık hayatımıza daha fazla girdi.

Vegan Restoranlar Yükselişe Geçecek

Dünya'da V-Mark'ın da aralarında bulunduğu çeşitli vejetaryen ve vegan kuruluşlar, bu simgeleri paketlenmiş gıda ürünlerinde ve restoranlarda sergilenmek üzere tanıttılar.

Uluslararası çalışmalar gösteriyor ki, vejetaryen ve vegan beslenme her yıl bir önceki yıla oranla daha fazla katlanarak artış gösteriyor. Mevsimselliği benimsemek, yüksek kaliteli restoranlar için uzun zamandır odak noktası olmuştur, ancak vegan beslenmede bu denli artış karşısında her zamankinden daha önemli hale gelmektedir. Bu değişimi yakalamak isteyen restoranlar, yüksek kaliteli, sürdürülebilir bitki bazlı seçenekler üretmek için artık çok daha seçici davranmak zorundalar.

Gün geçtikçe artan ve azımsanmayacak kadar büyük olan vegan ve vejetaryen kitle, üst düzey restoranların, menülerindeki vejetaryen ve vegan seçeneklerini genişletmesini sağlamaktadır. Öncelikle üst düzey restoranlarda başlayan bu değişim zamanla alt kademe restoranlara yansıyacak ve giderek bir standart halini alarak kısa bir süre içerisinde tüm restoran ve lokantaları kapsayacaktır.

Bu etkileri çoğu farklı ülke metropollerindede sayıları giderek artan restoranlarda görmek mümkün. Birçok büyük fast food zinciri hali hazırda menülerine en az bir vegan seçenek eklemiş bulunmakta.

Her geçen gün daha da hayatın içine giren bu kavramlar, vegan yada vejetaryen diyet benimsemiş olmasalar dahi, canlı yaşamına ve doğaya karşı sorumluluk sahibi bilinçli tüketicininde yeme içme konusundaki tercihlerini değiştirmektedir.

Bu noktada vegan ve vejetaryen sertifikasına sahip logolu ürünlerin önemi çok büyüktür. Yıllar içerisinde sertifikalı ürünler giderek artan talep karşısında kısa sürede, restoran ve marketlerde diğer ürünlere kıyasla bilinçli tüketici tarafında çok daha fazla aranır olacaktır.

Vegan Vejetaryen Sertifikası V-Mark

Hemen Başvur