Hayvansal tarım son derece verimsizdir. Büyük miktarlarda arazi, kaynak, enerji kullanır ve sera gazı emisyonlarını ve diğer kirleticileri harcar. Bazı uzmanlar, bunun dünya çapındaki en büyük habitat kaybına neden olduğunu ve hayvan tarımının tüm insan emisyonlarının yaklaşık yüzde 14,5'ini oluşturduğunu iddia ediyor.
Kültürlü et, potansiyel olarak sürdürülebilir bir alternatif sunar. Laboratuvarda yetiştirilen etin büyük kısmı hayvan hücrelerinden elde edilir ve bu nedenle vegan değildir. Bununla birlikte, hücre temelli tarımın hem çevre hem de hayvanların kendileri üzerindeki hayvansal tarımdan önemli ölçüde daha az etkisi vardır.
Geçen yıl, ünlü küresel danışmanlık şirketi tarafından hazırlanan bir rapor, 2040 yılına kadar tüketilen etin büyük kısmının kesilen hayvanlardan gelmeyeceğini belirtti. Tüm etin yaklaşık yüzde 60'ının bitki bazlı veya hücre bazlı olacağını tahmin ediyor.
Artık kültürlü tavuk üretim sürecini kolaylaştırdığından, gıda ve bileşen tedarik endüstrilerindeki şirketler birbirleriyle ortaklık kurmayı hedefliyor. Yüksek kaliteli, düşük etkili et ürünleri geliştirmeye devam etmeyi ve dünya çapında erişimi artırmak hedefleniyor. Laboratuvarda yetiştirilen et henüz federal bir onay almamış olsa da, 2021 yılında piyasaya sürülebileceği öngörülüyor.
Hemen Başvur