Dünya'da Veganlık Yükselişte

Dünya'da Veganlık Yükselişte

Günümüzde gerek yemek dergilerinde gerekse restoran menülerinde, vegan kelimesi her zamankinden daha fazla ortaya çıkıyor. Bu bir tesadüf değil, veganizm yani veganlık yükselişte ve bunu kanıtlayan bir çok istatistik mevcut. 2019 temelli bir araştırmaya göre ülkemizde yaklaşık 4 milyon kişi kendisini vegan olarak tanımlamaktadır.

Dünya'da Veganlık Yükselişte

ABD'de son üç yılda kendisini vegan olarak tanımlayan insanlarda % 600 artış oldu. Araştırma şirketi GlobalData tarafından hazırlanan bir rapora göre, 2014 yılında ABD'li tüketicilerin yalnızca % 1'i vegan olduğunu iddia etti. Ve 2017'de bu sayı % 6'ya yükseldi.

ABD'de sadece 3 yılda veganlıkta % 600'lük bir artış şaşırtıcı bir istatistik. Gittikçe daha fazla insanın bitki temelli bir yaşam tarzına yöneldiği oldukça açık.

İnsanların beslenme kararındaki bu değişim sadece Amerika Birleşik Devletleri içinde değil. Bitki temelli bir yaşam tarzının benimsenmesi uç bir hareket olarak başlamasına rağmen, şimdilerde tüm dünyada kitlesel bir olgu halini aldı. Google Trendler'den alınan arama verileri, 2004'ten 2018'e veganizme ilgide dünya çapında etkileyici bir artış olduğunu gösteriyor.

Şu anda sadece İngiltere'de yüzde yedi veya yaklaşık 3,5 milyon kişi vegan olarak tanımlanıyor. Ancak, ABD ve İngiltere ilk 3 vegan ülkeyi yüzde olarak tamamlasa da, Hindistan, nüfusun % 27'sini kapsayan veganlık ile ilk sırada yer alıyor.

Vegan Vejetaryen Sertifikası V-Mark

Hemen Başvur